BACH ÇİÇEK TERAPİSİ

“Ruhlarımız ve kişiliklerimiz uyum içinde olduğu sürece, her şey neşe ve huzur, mutluluk ve sağlıktır.” Edward Bach


İngiliz doktor ve bakım uzmanı Dr. Edward Bach tarafından geliştirilen bir doğal terapi sistemidir. Dr. Bach, insanların zihinsel, duygusal ve ruhsal sağlıklarını desteklemek amacıyla bir dizi çiçek özünü kullanmıştır. Bach Çiçek Terapisi, vücudu tedavi etmek yerine duygusal ve ruhsal dengenin yeniden sağlanmasına odaklanır.

Bach Çiçek Terapisi'nin temel prensibi, negatif duygusal durumlar ve düşünceler, fiziksel hastalıklara neden olur veya fiziksel sağlığı etkiler. Bu nedenle, negatif duygusal durumların ortadan kaldırılması veya dengeye getirilmesi, genel sağlığın iyileştirilmesine katkıda bulunur.

Bach Çiçek Terapisi ile olumsuz kalıpları olumlu bir yaşam deneyimine dönüştürmek mümkündür.

Öfkemiz, yetersizlik hislerimiz, kıskançlığımız, hayal kırıklığımız, incinmemiz, kaybetmemiz, umutsuzluğumuz ve korkularımız, duygular çorbasının malzemeleri ve hem bireyin hem de toplumun doğasının inkar edilemez parçalarını oluşturur. Her birimiz çözümün olduğu kadar sorunun da bir parçası olabiliyoruz.
Değişimin, büyümenin ve iyileşmenin mümkün olduğunu kabul etmek ilk adımdır, bir sonraki adım ise Bach çiçek remedilerinin nazik, basit, kendi kendine yardım sisteminin gelişiminizde nasıl bir kaynak olabileceğini keşfetmek !

Ruhumuzun çağrısına cevap vermek için daha fazla zaman harcasaydık ve daha büyük duygusal bilgelik, sevgi ve şefkat dolu bir yerden başkalarıyla nasıl bağlantı kuracağımızı ve iletişim kuracağımızı keşfetseydik nasıl olurdu? Bu mümkün.

Bach Çiçek Terapisi, 38 farklı çiçek esansından oluşan bir seti içerir. Her bir remedi, belirli duygusal durumlar veya karakter özellikleriyle ilişkilendirilmiştir.